top of page

Pepe Martí va posar el fermall final a la seva primera temporada en monoplaces

En un cap de setmana on es va mostrar súper competitiu des dels entrenaments lliures del divendres i d'aconseguir la seva primera pole position en cotxes el diumenge.

El barceloní va segellar el tercer lloc en la general del campionat –primer dels espanyols– i el segon dins dels rookies.

També, la resta de participants i equips de la graella li van atorgar el Premi al Pilot més Valuós de la temporada, que reconeix a aquell que més progressió ha tingut durant l'any, la seva actitut i pels seus valors dintre i fora de la pista amb el que va arrodonir un any d'estrena més que notable dins de l'equip Campos Racing.

El jove pilot de 16 anys arribava a la seva carrera local amb ganes d'oferir una gran actuació davant la seva gent, que es va acostar a Montmeló amb motiu de l'últim esdeveniment de la campanya de la categoria de formació espanyola. Des del mateix divendres, en la FP1, va deixar clares les seves intencions en acabar segon, a una dècima del més ràpid, i en la FP2 va millorar altres tres dècimes per a acabar al capdavant. En la classificació 1 anava camí d'aconseguir la pole position, quan una bandera vermella a 1.13 del final li va impedir millorar, havent de conformar-se amb el tercer lloc en graella per a la carrera 1. Dissabte a la tarda, Martí va completar uns primers metres sensacionals per a posar-se líder i aguantar l'embranzida del campió, Dilano Van’t Hoff, durant pràcticament tota la carrera. La intensa batalla de tu a tu fins a la bandera a quadres li va donar a l'espanyol el seu 9è podi de la temporada davant el seu públic amb el segon lloc final. No obstant això, va haver de sortir 23è en la carrera 2 del diumenge al migdia degut a la bandera vermella de la Q1, que va impedir a la majoria de favorits marcar una segona volta ràpida. Així i tot, va estrènyer les dents i va aprofitar el seu gran ritme en carrera per a guanyar 11 posicions i acabar 12è en un autèntic recital sobre l'asfalt de Montmeló, superant en pista als quals han estat els seus dos rivals pel títol. Per si no fos prou, unes hores abans, Martí s'havia exhibit en la classificació 2 per a aconseguir la seva primera pole position en monoplaces per gairebé dues dècimes davant el seu company d'equip Ogaard. Ja en l'última carrera de la temporada, el barceloní va tornar a demostrar la seva capacitat d'avançar després de caure al setè lloc després d'intentar passar al final de la recta de meta a Ogaard en la lluita pel lideratge en la resortida després d'un Safety Car inicial. L'espanyol no es va rendir i va aconseguir travessar la meta quart per a assegurar-se el seu lloc en el top 3 final del F4 Spanish Championship 2021. “Aquest cap de setmana ha estat una mica frustrant perquè hem estat els més ràpids en els entrenaments lliures, en la classificació 1 hauríem tingut opció de pole si no hagués estat per la bandera vermella i aconseguim la pole en la classificació 2. Però no hem aconseguit repetir les dues victòries de Motorland, que eren possibles. Així i tot, estic satisfet amb el podi de la carrera 1 i la remuntada de la carrera 2, del 23è al 12è, després d'avançar als dos pilots que han quedat davant de mi en el campionat. Hem estat els més ràpids aquest cap de setmana i això m'ha permès consolidar la tercera posició del campionat, que era un dels principals objectius, així que acabo content”, afirma el pilot de Campos Racing, escuderia que compta amb el suport de Auser, concessionari i taller oficial de Renault i Dacia del grup Movento. “Ha estat una temporada molt positiva i al final hem aconseguit ser dels quals més hem millorat. Començar de zero amb un nou equip amb el qual no havíem rodat ens ha obligat a realitzar una gran progressió durant aquests mesos. Però hem acabat sent possiblement l'equip més fort en velocitat i fent l'última pole de la temporada, que al final era una cosa que ens faltava per aconseguir, ja que havíem guanyat, fet podis, però no pole position fins a aquest cap de setmana. El balanç ha estat molt positiu i estic bastant content de com ha anat la meva primera temporada en monoplaces”, va concloure Martí, que tanca el seu primer any en la F4 espanyola amb dues victòries, 9 podis, en el top 3 en la general, primer dels espanyols i amb el subcampionat d'entre els debutants. Un bon botí que obre la porta a nous reptes i objectius per a 2022 i a una trajectòria il·lusionant.