top of page

Pepe Martí completa una gran actuació en el Mundial de Karting

El pilot català Josep Maria Martí s'ha fet amb la setena posició a la final del Mundial de Karting a Portimao. En el seu debut a la categoria OK, Martí ha estat el millor rookie de la graella.

El Kartòdrom Internacional de l'Algarve (Portugal) va acollir el Campionat del Món de Kàrting el darrer cap de setmana. Pepe Martí, amb l'equip DPK Racing, va completar una gran participació al aconseguir ser setè de 74 participants en la seva primera participació en la categoría OK. Aquesta posició, aconseguida en condicions difícils en pista, el deixa com el millor debutant i el millor pilot no professional en la classificació final.

Divendres d'entrenaments lliures i sessions cronometrades va transcórrer sota condicions inestables. Totes les sessions es van disputar sota la pluja o amb la pista humida. Martí va saber desenvolupar-se en aquestes condicions i va començar la jornada essent segon i primer del seu grup en les dues sessions lliures. Un cinquè lloc en la cronometrada el va deixar amb el 20è lloc global de cara a les mànigues classificatòries.

Les mànigues classificatòries es van disputar en sec i Martí, el qual era més ràpid en aquestes condicions, va ser un dels protagonistes del dia al completar les quatre mànigues entre els deu primers. El dia va començar amb un desè lloc en la primera màniga i va millorar amb la victòria en la segona. Triomf merescut i treballat després de remuntar i guanyar posicions des de la vuitena posició de sortida. La jornada de dissabte va concloure amb una vuitena i una desena posició en les últimes mànigues.

La pluja va tornar a aparèixer el diumenge, i les condicions van ser clau en el desenvolupament de la carrera final. En ella, Martí va tenir un bon rendiment, va guanyar posicions, va evitar incidents i es va fer amb la setena posició final batent a pilots com el Campió de l'Món de 2017, Danny Keirle; i quedant immediatament darrere de el Campió de 2018 i 2019, Lorenzo Travisanutto. Aquest resultat col·loca a Martí com el millor debutant de la categoria i com el pilot no professional millor posicionat. També va ser el segon millor pilot espanyol.

Amb aquesta actuació, Martí s'acomiada del món del kàrting i segueix progressant com a pilot i establint-se com un dels talents a tenir en compte de cara a el futur de l'automobilisme. El seu pilotatge ràpid i precís, així com la seva actitud humil, constant i treballadora són claus en la seva projecció i l'han portat a ser pilot oficial a FA Karting School i a pilotar per a fàbriques prestigioses del món del kàrting, com és el cas de Tony Kart durant 2018 i 2019.